szemtréner szemtréner üzente 12 éve

...és mire testszik alapozni ezt az állaáspontot? Mert, hogy tényekre nem, az biztos.
Bizonyára még mindig abban a hitben él Önnel együtt nagyon sok ember, hogy a szemészet tud ilyenekért tenni valami objektívet. Bizony , és ez tény, hogy semmit!!!

Bizony hogy a szemészet inkább csak tüneti kezelést ad, és elvitathatatlanul abban kiváló és a magyar szemészet világhírű.

Szóval akkor sikerült remélem tisztázni a dolgokat. A szemészet tünetet kezel, a látásténing, pedig gyógyitani is képes, és mindent. És bizony tényszerűen , már száz éve él , mint forradalmi szemészet.

Tessék csak dokumentumok után nézni mert enélkül az efféle kijelentés annyi , mint halottnak a csók.

Válasz

gelsei anita üzente 13 éve

Az van, hogy itt alapvető fogalmak nem lettek letisztázva.
A SZEMtorna és a LÁTÁStorna két külön történet!!!

Válasz

Szlávi Saci üzente 13 éve

hát, megosztó téma ez, úgy fest. de mindenen el lehet gondolkozni, nem hiszem, h ez az oldal csak egy módszerben hisz, és azt propagálja

Válasz

dr. Ungváry Lilla üzente 13 éve

Érdekes itt a Látásjavítás klubban látni ezeket a cikkeket...Néha olvashatunk arról, hogy milyen módszerek állnak rendelkezésre a látás javítására és ezek egyike a látástréning, máskor pedig arról értesülünk, hogy az egész egy humbug.
Szemorvosként, látástrénerként csak annyit tudok erre mondani, hogy így semelyik állítás nem hiteles számomra.
Nem értem a klub hitvallását, célját, üzenetét. Egy laser és egyéb műtétekkel foglalkozó, teljesen a hagyományos, klasszikus orvosi szemléletre és eszközökre alapuló cég miért közöl ilyen állításokat, cikkeket?
Jómagam a Budapest Műszaki Egyetem Kognitív tanszékével együttműködve kutatom a témát és ismerek más szemész kollégákat, akik szintén ezt teszik. Vannak tehát színvonalas, érdekes és hasznos kutatások, lehetne azokból is idézni...

Válasz

Szemtréner Enikő üzente 13 éve

Milyen a szemed, szemüveged?
És miket csinálsz pontosan?

Válasz

Balog Tamás üzente 13 éve

Nekem például nem nagyon akar javulni a látásom,pedig 3 hónapja gyakorloma Bates-féle módszert.Legalábbis nem érzem az átütő sikert.

Válasz

Szemtréner Enikő üzente 13 éve

Mondjuk nem ártana tisztába tenni a dolgokat. A video alapján is látszik, hogy a szemész doktor úr vagy nem ismeri a Bates -féle látástréninget, vagy csak nem arról beszél, nem tudni.
Tehát a szemészeknek igazuk van abban, hogy a szemtorna nem javítja a látást. Ezzel én is egyetértek, csak a probléma ott kezdődik, amikor a Bates gyakorlataira azt mondják, hogy szemtorna. Azért is célszerűbb a Bates gyakorlatokat látástréningnek nevezni és nem szemtornának, mert itt egyltalán nem arról van szó, hogy tornáztatjuk a szemüneket, nézünk a szemünkkel jobbra-balra, meg közelre-távolra és stb., amiket a videon is említenek. Ez egy teljesen más dolog, gyökeresen más. Tehát attól, hogy a fizikai szemtornától nem javul a látás, attól még nem kell a Bates módszert is elvetni. Itt inkább az agyunkat tornéztatjuk, hogy úgy mondjam, mivel a látás nagyrészt agyunkban történik, nem a szemünkben.

Válasz

nemesi rita üzente 13 éve

Hiszem, ha látom ;)

Válasz

Dévényi János üzente 13 éve

Szerintem ezek a szemgyakorlatok nagyon sok javulást okozhatnak. Ezt még a cikkíró sem kérdőjelezi meg. bEbben való hitünket ne rendítse meg egyes emberek szkepszise. Igenis vannak esetek, és vannak csodák, amikor ezek a gyakorlatok segítenek.A szemtorna jó, a szemtorna hasznos. Ha nem hiszed próbáld ki.

Válasz

Szemtréner Enikő üzente 13 éve

Meir Schneider vakon született. 17 éves koráig vaknak volt nyilvánítva.
17 évesen kezdte el a Bates féle látástréninget.
Most 67 %-os a látása és jogosítványt is kapott.
Veleszületett zöld hályog, szürke hályog, nystagmus , ezekkel született, és mégis rengeteget javult a látása.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ezt az állítást statisztika is bizonyítja? Vagy csak mindent elhiszünk valakinek, akinek a neve előtt ott a dr.?
Kedves cikkíró! Még ha erre az állításra kaptunk is volna bizonyítékot vagy precíz magyarázatot, a valóság akkor is képes lenne rácáfolni a logikus következtetéseinkre. Aki már próbálta az agykontrollt, az megtapasztalta a csodát. És... a csoda segíthet. Azért hívják csodának.

A szemtornát általában nem azoknak ajánlják, akik végzetes szemtengelyferdüléssel vagy hasonló betegséggel születnek. Bár ki tudja, talán meditációs módszerekkel és hatalmas energiával még rajtuk is lehet segíteni.

Az alternatív gyógyításban én sem mindig hiszek, de nem teszek kijelentéseket olyan dolgokról, amelyekről nincs elegendő tapasztalatom. Vagy ha igen, akkor szerényen elé írom, hogy "én úgy gondolom..." vagy "szerintem..."

Válasz